Δημιουργία – Έκφραση – Συνεργασία – Ψυχαγωγία // Creation -Expression – Cooperation – Entertainment

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στην οδό Φαβιέρου 43, παιδιά μέλη των οικογενειών του Κέντρου Φιλοξενίας Στέγη Plus (+) Πάτρας, συμμετείχαν ενεργά στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το εκπαιδευτικό δράμα, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις και τις βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Επιπλέον, το θεατρικό εργαστήρι, αποτέλεσε ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης της προσωπικής άποψης καθώς και ομαδικής αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα παιδιά της κοινότητας. Το διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στη συμμετοχή των παιδιών, ενώ εκπαιδεύτριες και μαθητές αποδέχτηκαν με σεβασμό την διαφορετικότητα των παιδιών.

Ο κύκλος των μαθημάτων έκλεισε με μια ξεχωριστή παράσταση, φτιαγμένη από παιδιά για παιδιά. Το “ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ” φωτίστηκε στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, αναζητώντας χαμένους ήρωες παιδικών παραμυθιών. Με αφορμή τις κλασσικές ιστορίες των μικρών ηρώων, δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό μουσικό παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εταίρος του προγράμματος Στέγη Plus (+), ευχαριστεί θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για την παραχώρηση θέσεων του θεατρικού εργαστηρίου στα παιδιά του Κέντρου και ιδιαιτέρως τις: Γιούλη Δούβου (θεατρολόγος – παιδαγωγός – υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου), Βάγια Ζεπάντου (μουσικός – παιδαγωγός), Μαρίνα Αγγελάτου (δασκάλα χορού) και Ανδριάνα Αγγελοπούλου (γραμματειακή υποστήριξη) για την αποδοχή και την αγάπη που μοίρασαν απλόχερα στα παιδιά.

b_3397_or_theatriko_ergastiri_kartolina_10x14 Konstantinos Siozos-10 Konstantinos Siozos-44 Konstantinos Siozos-131

Advertisements