ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ “BOSRAGΗ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΕΓΗ PLUS (+) ΠΑΤΡΑΣ // “BOSRAGΗ” COOKING AT “STEGI (+)” PATRAS

Αρώματα ανατολίτικης κουζίνας πλημμύρισαν τους χώρους του Κέντρου Φιλοξενίας Στέγη PLus (+) Πάτρας. Οι μητέρες που διαμένουν με τις οικογένειές τους στον ξενώνα, αποφάσισαν να ετοιμάσουν κάτι από τη δική τους πατρίδα και να το προσφέρουν στους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και εργαζόμενους, δείχνοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Οι μεγαλύτερες γυναίκες έδειχναν την τέχνη στις μικρότερες, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους. Κουβέντιαζαν και τραγουδούσαν, νοσταλγώντας ημέρες μιας ειρηνικής εποχής.
Το παραδοσιακό γλυκό Bosragh (Μποσράγ), προέρχεται από το κέντρο του Αφγανιστάν και συγκεκριμένα από τη φυλή Χαζαρέ. Οι μητέρες το παρασκεύαζαν με ιδιαίτερη προσοχή και το μοίραζαν στους συγγενείς, σε περιόδους ευχαριστων γεγονότων. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γίνει ένα εθνικό παραδοσιακό γλυκό για το Αφγανιστάν.

11108677_787087441386939_1036454578822011006_n 11212770_787087408053609_6099376150458462595_n

Advertisements