Τα παιδιά του ΣΤΕΓΗ PLUS (+) στο Πατρινό Καρναβάλι // STEGI PLUS (+) Patras at the Carnival

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, τα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS (+) Πάτρας πέρασαν υπέροχα χορεύοντας στους δρόμους της πόλης και συμμετέχοντας στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων αποφάσισε την δημιουργία καρναβαλικού group το οποίο έχει ως θέμα «Δεν βρεχόμαστε από φήμες». Το group αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων  “Επικοινωνία για την
Ένταξη: Κοινωνική δικτύωση για τη διαφορετικότητα – C4I “αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με δέκα ευρωπαϊκές πόλεις. Επιδιώκει τη συμμετοχή των δημόσιων αρχών, των κοινοτήτων μεταναστών και της κοινωνίας των πολιτών, στην καταπολέμηση αβάσιμων – αλλά ευρέως διαδεδομένων – φημών, μύθων και παρανοήσεων που υπονομεύουν τις στρατηγικές για την ένταξη των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.

Το group συνοδευόταν από ένα άρμα το οποίο απεικόνιζε τον παπαγάλο σύμβολο του έργου. Ο Παπαγάλος – παπαγαλίζει, επαναλαμβάνει και διαδίδει φήμες. Τα μέλη του  group, όμως κράταγαν ομπρέλες και δεν βρέχονταν από τις φήμες – δεν τις αναπαράγουν.

Η στολή έχει θέμα τον ήλιο, ο οποίος είναι φως και το φως είναι αλήθεια.
Στο group συμμετείχαν:

-Το Αρκτικό ΚΔΑΠ, του Δήμου Πατρέων με 40 περίπου άτομα
-Ο Σύλλογος Ρωσόφωνων Σογιούζ και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων με 40 περίπου άτομα.
-Το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων πληθυσμών ΣΤΕΓΗ PLUS (+) Πάτρας

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Πατρέων για την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο Καρναβάλι των Μικρών! Μοναδική εμπειρία.

Advertisements